Ett vitt kargt landskap bredde ut sig utanför flygplanets fönster när jag började närma mig Islands huvudstad Reykjavik. Det såg mer ut som isplaneten Hoth i Star Wars än någon plats jag någonsin sett på vår planet. Det kändes som att jag var på väg att landa i en ny värld långt långt borta. Mitt i februari hade jag dock räknat med att det skulle vara kallare. Det började regna och töa nästan direkt när jag kom dit, och några dagar senare var en hel del av snön borta från marken. När jag hade gått igenom passkontrollen och klev ut genom flygplatsens portar så av en ren slump började Björk att spela i mina lurar. Timingen kunde inte varit bättre, till låten Joga hoppade jag på bussen in till stan. Precis som för tio år sedan när jag var i Seattle och kunde känna varför Nirvana kom ifrån den staden, så kan jag enkelt förstå att Björk växt upp på den här ön.

Island har nu i flera år varit en väldigt populär plats för bröllop och förlovningsfotograferingar på grund av just detta dramatiska landskap och storslagna naturupplevelse. Det finns få platser på jorden som är så vackra, som passar så otroligt fint för foto samtidigt som att det är relativt enkelt att ta sig runt och är nära resten av Europa. När Alissa & Marshall, hörde av sig och frågade om jag kunde fotografera dem på Island, så var det bara att boka en biljett direkt.

Marshall friade till Alissa på nyårsafton hemma i Chicago och eftersom de redan hade bokat en resa till Reykjavik så bestämde de sig också att passa på att ta förlovningsbilder under resan. Tyvärr var jag redan bokad för bröllop helgen de gifte sig i Chicago, annars hade det varit en fantastisk kombination att få vara en del av deras stora dag på hemmaplan.

Jag kommer i vilket fall inte glömma denna upplevelse…

Reyjkavik FlygplatsReykjavik StadHallgrímskirkja ReykjavikStorslagen natur på sydkustenSvarta kusten utanför Vik på IslandPorträtt vid Black Beach på sydkustenVandrings längs den svarta vulkanstrandenBröllopsfotograf Reykjavik IslandBröllopsfotograf Reykjavik IslandPorträtt i stark vindBröllopsfotograf Reykjavik IslandIslands kustPorträtt vid klippornaKlippor på IslandBröllopsfotograf Reykjavik Island Godafoss vattenfallMedeltida husBröllopsfotograf Reykjavik Island Porträtt utanför medeltida husFår på IslandRegnbåge i naturen

 

Titta på fler bröllop och fotograferingar jag har gjort i min Portfolio